Un repte i una necessitat: el Campus de la Comunicació de la UdG

ELS ESTUDIS I LA RECERCA EN COMUNICACIÓ A GIRONA (PART X)

Hem estat reflexionant, fa dies, sobre els estudis i la recerca en Comunicació a Girona. Hem resseguit la seva història recent i hem proposat algunes hipotètiques solucions per tal de millorar el seu funcionament. Hem estat agosarats proposant la creació d’una Facultat de Comunicació a la UdG i de demanar el Grau de Periodisme per aquesta Universitat. Ens sembla, però, que avui per avui existeix una nova fórmula per anar fent via: la creació d’un Campus de la Comunicació de la UdG. Però, en realitat, quina missió ha de tenir aquest Campus de la Comunicació?

El Campus de la Comunicació hauria de ser l’aposta estratègica de la Universitat de Girona per ordenar la docència i la recerca en l’àmbit de la Comunicació de la UdG, per aglutinar els sectors de la Comunicació de la societat gironina i per fer-se visible, a nivell nacional i internacional.

30 Neodi-al-Parc-Tecnologic-03

El Parc Científic i Tecnològic de la UdG seria l’espai ideal per emplaçar el Campus de la Comunicació.

El Campus de la Comunicació de la Universitat de Girona hauria d’aspirar a esdevenir un referent en investigació i formació en tots aquells àmbits que tinguin la Comunicació com a element central, en particular en entorns i ambients de proximitat, però amb un enfocament internacional i multidisciplinari, amb la finalitat de contribuir al a millora de la comunicació.

El Campus Internacional de la Comunicació de la Universitat de Girona hauria de proposar-se liderar i coordinar el conjunt d’organismes i entitats que tenen a principal línia d’activitat, de manera directa o indirecta, en la Comunicació amb els següents objectius:

-Ser referent nacional i internacional a partir del qual atraure talent i projectar-se internacionalment.

-Contribuir al desenvolupament del territori, més enllà dels límits fronterers.

-Buscar les màximes sinergies entre la Universitat i la societat, i en especial les indústries de la Comunicació.

-Exercir de centre impulsor per a la resta dels elements socioeconòmics relacionats amb la Comunicació.

-Generar, transferir i difondre coneixement sobre la Comunicació amb marcat caràcter transversal i multidisciplinari.

-Establir acords de col·laboració en docència i recerca amb institucions universitàries i no universitàries a escala europea i americana.

-Impulsar xarxes internacionals de coneixement, ampliant les actuals en relació amb la Comunicació.

-Atraure estudiants d’alt perfil acadèmic dels diferents nivells del sistema educatiu per formar-se i implicar-se en àmbits de coneixement directament implicats en la Comunicació.

-Implicar els nombrosos agents relacionats amb la Comunicació de l’entorn de Girona en el desenvolupament, transferència, aplicació i difusió del coneixement.

-Atraure talent docent i investigador al voltant del coneixement de la Comunicació.

-Oferir un entorn de campus i de vida universitària atractiu per les persones i l’entorn social, integrador i amb un alt nivell de qualitat de vida que ofereix Girona, els seus campus i el seu entorn.

14 Grup Recerca 18

Els Grups de Recerca en Comunicació trobarien el seu entorn natural en el Campus. A la imatge reunió del Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional de la UdG.

Considerem, doncs, que el Campus de la Comunicació de la UdG ha de ser l’instrument bàsic per desenvolupar el projecte d’ordenament de la docència i la recerca en l’àmbit de la Comunicació universitària a Girona. El Campus ha de propiciar l’art de la cooperació i combatre l’aïllament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *