Llibres

La premsa comarcal: la memòria de la vida quotidiana de Catalunya
En aquest llibre hi trobaràs les entrevistes amb els i les protagonistes dels 40 anys de l’ACPC; l’hemeroteca, els arxius de l’APC i la bibliografia existent.

Qui més anuncia, més ven: història de la publicitat a Girona
Un recorregut històric a través de la publicitat a Girona i comarques, des dels inicis de la publicitat a la ciutat fins les pràctiques publicitàries actuals.

El Autonomista: el diari dels Rahola
Una monografia sobre el diari El Autonomista, un mirall de la societat de l’època a través del qual podem conèixer millor la història de Girona i de la família Rahola.

Las construcciones nacionales: entre el imaginario y la realidad
Una reflexió sobre el procés nacionalitzador cubà i porto-riqueny en un exercici d’historia comparada amb els casos d’Espanya i Catalunya.

Comunicació, educació i compromís social
La interrelació entre comunicació i educació resulta convenient i necessària, i l’entenem com un veritable exercici de responsabilitat i compromís social.

Les construccions nacionals, entre l’imaginari i la realitat
Publicació sobre la formació de la consciència nacional cubana després de 1898. Anàlisi comparativa amb els casos de les identitats espanyola, catalana i porto-riquenya

Pensar és triomfar
El llibre de Lluís Costa explica la publicitat des de la història: què passava, per què passava i on passava. Segons quins moments de l’activitat publicitària serien inintel·ligibles sense la crònica sociopolítica de l’època.

Comunicació pel canvi social
Per tal d’accelerar el ritme del desenvolupament social és necessària la posada en pràctica de noves formes i mètodes de comunicació humana, les quals no es corresponen amb l’aplicació de la comunicació convencional i més oficial.

Cuba i el catalanisme: entre l’autonomia i la independència
L’evolució històrica del nacionalisme cubà, que culmina amb la guerra de la independència (1895-1898), va tenir una notable influència en els nacionalismes que manifestats a Espanya al llarg del s.XIX

La Llumanera de Nova York
Publicació sobre La Llumanera de Nova York, un periòdic editat en català a Nova York entre els anys 1874 i 1881.

Imatge i comunicació a Cuba
Recull de l’aportació científica i la reflexió compartida per diversos investigadors cubans, espanyols i catalans, que analitzen una àmplia mostra del conjunt comunicatiu cubà.

El viatge a l’infern
Projecte de comunió de mirades d’un grup d’artistes cap a un inquietant tema: el cas estrany d’en Pere Porter.

La Comunicació Local
La Comunicació Local explica el model català de comunicació de proximitat i alhora com s’organitzen els mitjans per adaptar-se als nous temps.

El Patrimoni documental Catalunya-Cuba
Anàlisi del patrimoni documental generat a partir de la relació històrica entre Catalunya i Cuba.

Visions: Sils
Recull fotogràfic pel patrimoni de la vila de Sils per coneixer el passat i entendre el present.

Begur en blanc i negre
Begur en blanc i negre representa un immillorable instrument per reivindicar una categoria superior per a la imatge en el procés de la recerca històrica

El nacionalisme cubà i Catalunya
Recorregut pel procés d’afirmació ideològica de l’independentisme cubà que avala una connexió entre aquest procés tan alliçonador i el fet català.

Història de Girona (reedició)
La Història de Girona de l’ADAC apareix amb voluntat de servei i amb la inquietud de contribuir a l’establiment de nous elements de coneixement i reflexió.

Televisió de Girona: la comunicació de proximitat en l’era de la globalització
El llibre situa el cas de la Televisió de Girona en l’emergent univers de les televisions locals i en el seu context històric.

Els mitjans de comunicació a Girona (1787-2003)
Síntesi pels més de dos-cents anys d’història dels mitjans a la ciutat de Girona, amb una clara voluntat de vincular la comunicació amb l’existència de l’individu en societat.

Joan Vinyas i Comas: memòries d’un gironí
Analisi de les Memòries en el context de la premsa gironina i interpretació de la trajectòria professional i periodística del Joan Vinyas i Comas

Història de Girona
La Història de Girona de l’ADAC apareix amb voluntat de servei i amb la inquietud de contribuir a l’establiment de nous elements de coneixement i reflexió.

El Autonomista: el diari dels Rahola. Els orígens del periodisme modern a Girona (1898-1936)
El Autonomista, una de les experiències més emblemàtiques i significatives de la premsa gironina.

L’illa dels somnis
Anàlisi de la interrelació entre la història de Cuba i la de Catalunya: trajectòries polítiques, socials i econòmiques d’ambdós països, sobretot al llarg del segle XIX.

Josep Pella i Forgas i el catalanisme
Estudi sobre Pella i Forgas i la seva òptica sobre el catalanisme naixent en l’etapa vuitcentista.

El Periodisme
Recull els episodis i les mostres més significatives de la història de la premsa de les comarques gironines, des del naixement dels primers periòdics fins als nostres dies.

La dictadura de Primo de Rivera (1923-1930). Comunicació i propaganda a les comarques gironines
Recull i estudi sobre l’obra repressiva del dictador Primo de Rivera a les comarques gironines.

Arxius i recerca històrica: l’Arxiu Municipal de Begur
En el llibre, a més del catàleg-inventari dels fons municipals, s’ofereix una descripció dels fons d’altres arxius on es conserven notícies sobre Begur.

Begur
Monografia sobre Begur i la seva història: des del seu passat indià, passant pel seu castell medieval, els seus pescadors i els suro-tapers.

El govern local a Sils. Estructura, funcionament i composició (1875-1991)
El govern local a Sils analitza les variacions sofertes per les atibucions pròpies dels ajuntaments i els diversos canvis polítics.

Premsa i societat a la Girona franquista
La premsa i societat a la Girona franquista procura estimular la sensibilitat i oferir les eines d’interpretació històrica a les noves generacions.

Introducció a la història de Sils
A la Història de Sils s’estudia l’origen del poble, l’evolució demogràfica, les transformacions econòmiques, la història de l’estany i l’essència d’antigues creences i tradicions populars.

Història de la Premsa a la ciutat de Girona (1787-1939)
Síntesi de l’evolució històrica de la producció periòdica a Girona des dels orígens fins a l’acabament de la Guerra Civil de 1936-1939.