ELS ESTUDIS I LA RECERCA EN COMUNICACIÓ A GIRONA (PART IX)
Posat’s a ser ambiciosos, i malgrat el context de crisi econòmica actual proposaríem que la UdG fes un pas endavant i que crees una Facultat de Ciències de la Comunicació. Les disfuncions actuals derivades de la pertinença de cadascuna de les titulacions en Comunicació a una facultat diferent es resoldrien amb la creació d’una facultat específica.
El disseny dels plans d’estudis (i de l’estructura si s’escau) dels Estudis de Comunicació requeririen de la participació de tots els estudis implicats. La coordinació del disseny dels estudis de comunicació podria correspondre a la titulació de Publicitat i Relacions Públiques, atès que el seu model combina la formació específica, teòrica i tècnica en l’ampli ventall de la comunicació, que va des del periodisme a la comunicació audiovisual per centrar, naturalment, el seu interès essencialment en la publicitat i les relacions públiques. Els estudis de Grau en Publicitat i Relacions Públiques contempla competències i continguts que es poden compartir amb el que seria el Grau en Periodisme i Comunicació Cultural i l’actual de Comunicació Audiovisual.
En el cas de graus de tres anys, caldria completar els itineraris amb Màsters específics.
Atesa la centralitat de la comunicació en la societat actual, són moltes les disciplines que requereixen de la mateixa, per la qual cosa els Estudis de Comunicació podrien oferir assignatures a d’altres estudis de la UdG, com ara: comunicació per la salut, comunicació per medi ambient, comunicació pel desenvolupament social, etc.
Insistim doncs, en la necessitat de crear un marc comú pel desenvolupament dels estudis de Comunicació de la UdG, amb concordança amb l’organització d’aquests estudis a Catalunya, Espanya i Europa.