Qui més anuncia, més ven: història de la publicitat a Girona

Lluís Costa fa un recorregut complet per la progressiva incardinació de les pràctiques publicitàries en el desplegament de la Girona contemporània.

Cal veure aquest llibre com una peça dins d’un conjunt que acaba de contenir una aproximació històrica general a Girona i les seves comarques, des de la perspectiva de la comunicació, on es constata la contribució de les iniciatives publicitàries a la modernització de la vida gironina i el seu desvetllament econòmic. Estableix l’itinerari complet des de la ciutat tradicional, que es perpetua a partir de les inèrcies, fins a la connexió amb tots els atributs de la modernitat consumista, accelerats en el cas gironí per l’impacte del turisme. El passeig culmina documentant-nos sobre la presència perceptible i homologada de la publicitat en tots els espais públics gironins (els paisatges sonors, les iconografies, els reclams de comportaments, l’orientació de necessitats, la proposta d’identificacions).

De vegades, i no només en relació amb la publicitat o el periodisme, les suposades aproximacions catalanes queden reduïdes a un relat local barceloní. Amb aquest llibre i en relació amb la publicitat, podem tenir ara el contrapunt del relat gironí, que no desmenteix el de Barcelona, però que el complementa i el matisa, perquè al capdavall s’assembla més al de l’evolució general del país que a l’excepcionalitat de la capital.

– Del pròleg de JM Trasserras

 

Entrevista sobre el llibre:

 

Any: 2021
ISBN: 978-84-09-28443-6
Editorial: Atrium Artis
Número de pàgines: 148

 

El llibre als mitjans

Ressenya Qui més anuncia, més ven – Revista de Girona

Ressenya Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics

Recull de Premsa – Qui més anuncia més ven